Работно време: Понеделник - Петък
10:00-12:30
16:00-19:30
Телефон за справки
0887 828378

Последни новини и събития:

 

Международна конференция по клинична хомеопатия

 

Тази пролет и лято зачестиха поленовите алергии. Симптомите са:

 

Зачервяване на очите, често кихане, водниста хрема, сърбеж в носоглътката. Заболяването се лекува с хомеопатични медикаменти. Поленовите алергии не бива да се подценяват те могат да доведат до бронхиална астма.

 

Няколко думи за хомеопатията ...

Хомеопатията е наука, която е и стара и нова. Стара, защото Ханеман, нейният откривател я е сьздал преди 200 години, като героично е експериментирал на себе си, своето семейство и колеги. Нова е за България, защото всичко алтернативно дълги десетилетия беше табу. Днешните медици има с какво да сме горди - вече разполагаме с тази нежна медицина на бъдещето! Без да се отказваме от наученото в Университета, в курсовете, в конференциите можем да помагаме с нещо безвредно и толкова полезно. Хомеопатичните лекарства получаваме основно от билки и минерали чрез много големи разреждания. Нека си представим 2-3 гльтки разреден чай. Каква радост за детския лекар детето да смуче сладки гранулки, да оздравява лесно и да не ни се налага да лекуваме усложнения от самото лечение.

Д-р Екатерина Екимска

Международен семинар по клинична хомеопатия

В курорта Албена за осмо поредно лято се проведе международна конференция по клинична хомеопатия. Представени бяха много интересни доклади от България, Унгария и Румъния. Темата на форума беше "Хомеопатията и детето". Разгедаха се и се дискутираха въпросите за детските инфекции и имунитет. Също така: алергиите, астмите, атопичните дерматити, коремните болки и много други. Всички участници бяха единодушни - хомеопатията лекува успешно и най-главното безвредно много сериозни страдания на малките пациенти.

Д-р Екатерина Екимска

Семинар на тема "Енурезис ноктурна" - нощно напикаване

 

На 27 септември в град Пловдив се проведе семинар на тема "Енурезис ноктурна" - напикаване при децата. В началото на конференцията лекция изнесе Проф. д-р Бойкинов, специалист по детски болести и детска нефрология. Опитен специалист с многогодишна практика, той посочи, че болеста е форма на детска невроза и като всяка невроза се лекува трудно. Медикаментите в класическото лечение обаче дават много сериозни станични ефекти, което е понякога стяскащо. През втората част на семинара лекция изнесе Д-р Ерна Хаджолан, изявен практик-хомеопат. Лекарката разказа за много свои пациенти, които е излекувала с хомеопатия. Родителите трябва да знаят, че това тежко и травмиращо заболяване се лекува успешно с хомеопатични средства, но се изисква упоритост и постоянство за да имаме сигурен ефект.

Д-р Екатерина Екимска

Семинар на тема: "Алергични болести - астма и бронхиолити при децата"

 

На 07 ноември 2009 г. се проведе семинар на тема: "Алергични болести - астма и бронхиолити при децата". Доклад изнесе Д-р Исаев, специалист по педиатрия от Александровска болница. Презентацията му показа модерното класическо лечение на тези чести страдания. След това Д-р Несторов, преподавател по хомеопатия сподели пред аудиториата новостите в хомеопатичното движение, също и предимствата на техния ефективен и безвреден метод на лечение. Имаше дискусия и за добрия им резултат при свинския грип и други вирусни инфекции.

Д-р Екатерина Екимска